Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-08@15:08:36 GMT

نقشه جدید اردوغان برای تضعیف پ.ک.ک و مخالفین

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۲۶۳۵۵

نقشه جدید اردوغان برای تضعیف پ.ک.ک و مخالفین

رئیس جمهور ترکیه بر اساس یک هدف گذاری اطلاعاتی – امنیتی هوشمندانه، دمیرتاش و اوجالان را به تقابل علیه همدیگر وادار می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، انتشار چند عکس از یک نماینده پارلمان ترکیه و یک عضو کشته شده پ.ک.ک، جنجال بزرگی به پا کرده و این نماینده در آستانه اخراج از پارلمان قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رجب طیب اردوغان رهبر حزب عدالت و توسعه و رئیس جمهور ترکیه و همچنین شریک او در ائتلاف جمهور، یعنی دولت باغچلی رهبر حزب حرکت ملی، هر دو اعلام کردند که پارلمان جای تروریست ها نیست و باید هر چه زودتر مصونیت قضائی این نماینده لغو شده و او را اخراج کنند. اما ماجرا به همین جا ختم نشد و سخنان وی در تالار ویژه حزب عدالت و توسعه در پارلمان، رسانه ها را متعجب کرد. چرا که او درباره موضوعی صحبت کرد که بسیار فراتر از مساله یک عکس و یک نماینده است.

اردوغان در سخنان خود درباره نقش نهادهای اقماری پ.ک.ک در مسائل سیاسی و امنیتی، جملات کوتاهی بر زبان آورد که از سوی تحلیل گران، به عنوان کدها و سیگنال های یک عملیات مهم قلمداد شده است.

یکی از مشاورین سابق اردوغان، معتقد است که اردوغان بایک هدف گذاری اطلاعاتی – امنیتی هوشمندانه، دمیرتاش و اوجالان را به تقابل علیه همدیگر وادار می کند. همه اینها در حالی اتفاق افتاده که تنش و کشمکش قدرت بین حزب حاکم و جبهه گسترده مخالفین اردوغان ادامه دارد و در این میان، نهادهای اقماری پ.ک.ک نیز نقش مهمی دارند.

اردوغان به این جمع بندی رسیده که او و باغچلی، می توانند مخالفین را شکست دهند اما به شرطی که نهادهای اقماری پ.ک.ک که 10 درصد رای مردم ترکیه را در دست دارند، منزوی شوند و در شرایطی قرار بگیرند که مخالفین جرات نکنند به سراغشان بروند یا با آنها ائتلاف کنند.

عکس دردسرساز نماینده زن با فرمانده پ.ک.ک

چند روز پیش رسانه های وابسته به آکپارتی، در اقدامی هماهنگ، عکس هایی را که از سرویس اطلاعات و امنیت میت ترکیه دریافت کرده بودند، منتشر کردند.

در این عکس ها، سمرا گوزل نماینده مردم دیاربکر و از سران حزب دموکراتیک خلق ها (ه.د.پ) با لباس شاخه نظامی پ.ک.ک، در کنار یک فرمانده نشسته است.

در توضیح عکس آمده «این نماینده با این تروریست نامزد بوده است. چرا نامزد تروریستی که علیه کشور جنگیده و کشته شده، در پارلمان حضور داشته باشد؟» آنان پا را از این فراتر نهاده و با اطلاعاتی که از یگان های نظامی عملیاتی ارتش ترکیه دریافت کرده بودند، اعلام کردند که نامزد کشته شده نماینده پارلمان، فردی است که 3 افسر ارتش ترکیه را شهید کرده و ملت ترک نباید از کنار این موضوع به آسانی بگذرد.

سمرا گوزل نماینده مردم دیاربکر در پارلمان ترکیه که مصونیت قضایی او لغو شده و در آستانه اخراج از پارلمان قرار گرفته در دفاع از خود چنین بیانیه ای صادر کرده است: «با ولکان بُرا در دانشگاه آشنا شدیم و پس از آن که پیوند عاطفی بین ما شکل گرفت، با هماهنگی خانواده ها مراسم نامزدی برگزار شد. در سال 2009 میلادی به دنبال آن که دولت در چند پرونده علیه او شکایت کرد، مجبور شد از کشور خارج شود. تا سال 2014 میلادی دیداری نداشتیم. در سال 2014 و بر اساس فضای امیدبخش مذاکرات صلح، من برای دیدار او به کوهستان های شمال عراق رفتم. در آنجا دو زن مسلح، از من خواستند به خاطر دلایل امنیتی، مانند آنها لباس بپوشم. من نیز این درخواست را قبول کرده و به اتفاق آنها به محل دیدار با ولکان بُرا رفتیم. او در سال 2017 میلادی در یک درگیری جان خود را از دست داد. این عکس ها در همان تاریخ به دست نیروهای امنیتی افتاده است. من یک سال پس از این واقعه، نماینده پارلمان شدم. نه یک بار بازجویی شده ام، نه مشکل قانونی و قضائی داشته ام. چگونه است که پس از این همه سال، عکس ها را در اختیار رسانه ها گذاشته اید؟ آیا غیر از این است که اقدام شما، هدف سیاسی دارد؟»

انتشار گسترده عکس های نماینده دیاربکر، واکنش و بازتاب منفی فراوانی به دنبال آورد. اما برخی از فعالان فضای مجازی با انتشار عکس هایی از اردوغان و فتح الله گولن و عکس های دیگری از سایر بزرگان حزب حاکم که آنها را در کنار گولن نشان می دهد، چنین پرسیده اند: حالا بعد از این همه سال، آیا عکس اردوغان و گولن، مصداق جرم و ارتباط با تروریسم است؟

کُد معنی دار سخنان اردوغان

رجب طیب اردوغان در تالار ویژه نمایندگان آکپارتی در پارلمان، درباره وقایع اخیر اظهار نظر کرده و اخراج نماینده دیاربکر از پارلمان را به معنی صیانت از احترام و عزت ملی و توجه به عواطف خانواده های شهدا دانست. اما او در ادامه به موضوع مهمی اشاره کرده و گفت: «فکر نکنید آنها روابط خوبی با هم دارند. اتفاقاً تنش های مهمی دارند و آن که در ادیرنه است به آن که در ایمره آلی است، حساب پس خواهد داد.»

منظور اردوغان از دو زندانی ادیرنه و ایمره آلی کیست؟ صلاح الدین دمیرتاش رهبر زندانی ه.د.پ در ادیرنه و عبدالله اوجالان رهبر زندانی پ.ک.ک در ایمره آلی.

اردوغان می خواهد بگوید: رهبر ه.د.پ، باید به اوجالان حساب پس دهد که چرا نتوانسته اند به درگیری خاتمه دهند. اما سوال اینجاست: اردوغان و حزب و دولت او، چه تفاوت خاصی بین دمیرتاش و اوجالان می بینند؟ مگر دمیرتاش رهبر یک حزب اقماری تحت هدایت اوجالان نیست؟

پاسخ چنین است: عبدالله اوجالان، در چندین دیدار با هاکان فیدان رئیس سرویس اطلاعات و امنیت میت ترکیه، درخواست های دولت را پذیرفته و حتی قبل از انتخابات شهرداری ها، نامه ای نوشت و آن را از طریق یک استاد دانشگاه به اطلاع عموم رسانده و از همه کردها خواست در انتخابات، به مخالفین اردوغان رای ندهند.

اما نتیجه چه شد؟ سران پ.ک.ک، سران ه.د.پ، دمیرتاش و رفقای او، از مردم خواستند آرای خود را به نفع مخالفین اردوغان به صندوق بیندازند. چنین شد که 3 قلعه مهم آنکارا، استانبول و آدانا در انتخابات شهرداری ها، به تسخیر مخالفین اردوغان درآمد و این واقعه تبدیل به نقطه عطفی شد که نشان داد حزب دموکراتیک خلق ها یا ه.د.پ و سران پ.ک.ک، از اوجالان حرف شنوی ندارند.

مشاور سابق اردوغان و فرضیه ماجراجویی امنیتی

عاکف بکی از تحلیل گران سیاسی – امنیتی ترکیه گفته است: «سخنان رئیس جمهور در مورد اوجالان و دمیرتاش، بسیار مهم بود. اینها بخشی از یک عملیات امنیتی مهم است. در شرایط طبیعی نباید در این مورد صحبت می کرد. اما به راستی چرا این را با افکار عمومی در میان نهاد؟ چرا به طور آشکار اعلام کرد که اوجالان و دمیرتاش را به جان هم می اندازد؟ شاید به این دلیل که می خواهد به حزب خود اطمینان دهد و به آنها بگوید: نترسید! من ه.د.پ را کنترل می کنم. شما به بقیه مسائل برسید! به عبارتی دیگر، حتی مهم ترین مسائل امنیتی و مبارزه با ترور، به جای امنیت ملی، معطوف به مسائل حزبی خواهد بود.»

زمانی بررسی اهمیت این موضوع را می توانیم بهتر درک کنیم که به خاطر بیاوریم این تحلیل از سوی یک روزنامه نگار و تحلیل گر عادی ارائه نشده است.

نویسنده تحلیل فوق، یعنی عاکف بکی، تحلیل گر طراز اولی است که مدتها در دوران نخست وزیری اردوغان مشاور او بود و غالباً با اردوغان در یک خودرو حرکت می کردند و با او رابطه نزدیکی داشت.

عاکف یکی از کردهای زازای بینگول است و در رشته ادبیات عرب و بعدها در حوزه رسانه و ارتباطات تحصیل کرده و مدتها در آمریکا و کشورهای دیگر حضور داشته و در روزنامه هایی همچون زمان، رادیکال و حریت، قلم زده است.

او از سال 2005 تا 2009 میلادی مشاور اردوغان و نویسنده متون اغلب سخنرانی های او بود. اما او نیز مانند بسیاری از مشاورین و تحلیل گران، از اردوغان جدا شد و حالا در مقام یک منتقد مخالف، قلم می زند.

مشخص نیست آیا همچنان که اردوغان می خواهد، برخی از جناح های داخلی پ.ک.ک و ه.د.پ، دچار اختلاف داخلی خواهند شد یا نه؟ اما در هر صورت، استفاده از کارت اوجالان، به عنوان یک گزینه مهم بر روی میز است.

شواهد نشان می دهد که انتخابات 2023 میلادی برای اردوغان و حزب او به یک موضوع حیاتی و سرنوشت ساز تبدیل شده است و اردوغان قصد دارد برای رسیدن به پیروزی، از تمام ابزارها استفاده کند.

در این میان، یکی از مهم ترین ابزارها، برجسته کردن مسائل مهمی همچون امنیت ملی و تبدیل موضوع ه.د.پ به یک مساله ضدامنیتی است تا احزاب مخالف، جرات نکنند با این نهاد اقماری پ.ک.ک ائتلاف کنند و  فضا برای رقابت احزاب مخالف با اردوغان و باغچلی، سخت و سخت تر شود.

پاشنه آشیل اردوغان در سال 2022 چیست؟

 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ترکیه اردوغان ترکیه اردوغان مخالفین اردوغان اقماری پ ک ک عکس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۲۶۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده آیت الله سیستانی در ترکیه؛ تأکید بر وحدت و گفت و گوی دینی و نقش مثبت رهبران مذهبی / آینده شیعیان ترکیه، روشن است

 گردهم آیی بزرگ شیعیان ترکیه با عنوان «راه آزادی قدس، وحدت مسلمین است» با حضور نماینده تام الاختیار آیت الله العظمی سیستانی برگزار شد.

به گزارش شفقنا، در سفر فرهنگی و معنوی به ترکیه، سید جواد شهرستانی، علاوه بر حضور اجتماع حمایت از فلسطین، با شخصیت ها و گره ها و مجامع  مختلف شیعی، سنی و مسیحی ترکیه دیدار کرد. این سفر به منظور تقویت ارتباطات بین ادیان و مذاهب و دیدار با جامعه ی شیعیان ترکیه صورت گرفته است.

در گردهمایی بزرگ استانبول که با حضور چشم گیر و بی سابقه ی شیعیان و رهبران اهل تسنن و علویان و سرکنسول ایران و عراق و مسئولان شهری استانبول برگزار شد، حجت الاسلام رحمانی رييس موسسه آل البیت ترکیه در سخنان خود، ابتدا آیه سوم سوره مبارکه آل عمران را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: آیه ی شریفه ی «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا ۚ وَاذْكُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا….»، به ما می آموزد، که باید قلب های ما با یکدیگر پیوند داشته و الفت داشته باشد. این کافی نیست که صرفا کنار هم بنشینیم، باید قلب های ما یکی باشد و در قلوب ما وحدت واقعی شکل گرفته باشد.

رحمانی ادامه داد: اگر این گونه نباشیم، در حقیقت  خود را در آتش افکنده ایم  و آن آتش  از جمله همان فتنه ی شکاف و درگیری مذهبی است که مخالفان مکتب پیامبر (ص) و اهل بیت علیهم السلام،  بین مسلمانان می اندازند. از آثار همین شکاف ها و دوگانگی ها است که شاهد هستیم، در حالی که در غزه ده ها هزار زن و کودک و انسان های بیگناه کشته شده اند، هنوزجوامع مسلمانان نتوانسته اند اقدام مهمی در حمایت از مظلومان غزه به انجام برسانند.

رئیس موسسه آل البیت ترکیه اظهار داشت: اگر وحدت داشته باشیم، وضعیت مسلمانان به گونه ای دیگر خواهد بود. مراجع بزرگوار ما، خود محور وحدت بوده و همواره بر انسجام صفوف مسلمین تاکید داشته اند و عملا در این راه مبارزه کرده اند. به یاد داریم که حضرت آیت الله سیستانی فرمودند «اهل سنت  نه تنها برادران ما، بلکه جان ما هستند». باور داریم که این صفوف منسجم ذیل عنایت امام زمان (عج) است. این وحدت به برکت حضرت آیت الله سیستانی است. از این روی ما از استانبول به ایشان سلام می فرستیم که هم پدر ما و هم مرجع ما و هم پناهگاه مسلمانان است. ایشان نورچشم ما و روشن کننده مسیر ماست. همین گونه سلام می فرستم به رهبر انقلاب اسلامی که وجود ایشان نعمت است و چون کوه در برابر دشمنان اسلام ایستاده اند.

رحمانی خاطر نشان ساخت: من باید سپاس خود را  از نجف اشرف و قم مقدسه که  نقطه ی امید و وحدت بوده اند، اعلام کنم. می بینیم که در این جلسه تاریخی شیعیان ترکیه  به استقبال حجت الاسلام و المسلمین شهرستانی نماینده عالیقدر جهان تشیع آمده اند، تا تعلق خاطر خود را به همدلی و وحدت مسلمین نشان دهند. در حقیقت ویژگی های منحصر بفرد این رویداد بزرگ، موضوع فلسطین و حضور شخصیتی چون حجت الاسلام والسملین شهرستانی که خود از مبشران و عاملان به وحدت است، آن را نقطه ی عطف در تاریخ فعالیت های جامعه شیعی ترکیه قرار می دهد و باید از آن به عنوان یک گام مهم در جهت تقویت وحدت دینی و همدلی بین اقشار مختلف جامعه اسلامی به ویژه شیعیان یاد کنم.

حمایت از مظلومان غزه از ضرورت های انکار ناپذیر ملت های مسلمان است

از دیگر سخنرانان این مراسم، سر کنسول ایران و عراق و آقایان شیخ قدیر آکاراس (مدیرموسسه کوثر) و شیخ علی اکبر یورت سون ريیس مجمع علمای آل البیت بودند. ایشان موضوعات جاری جهان اسلام از جمله موضوع فلسطین را مورد بحث و بررسی قرار دادند و همدلی با مظلومان غزه، و حمایت معنوی و مادی  از مسلمانان غزه را از ضرورت های انکار ناپذیر ملت های مسلمان بر شمردند و دولت ها و ملت های اسلامی را به پشتیبانی همه جانبه از ملت مظلوم فلسطین فراخواندند. همچنین، اهتمام به وحدت و همدلی دینی و تاکید بر گفت و گوی بین دینی و درون دینی در پیشبرد اهداف متعالی مکتب و تامین و تضمین مصالح عالیه مسلمانان مورد تاکید و تصریح قرار گرفت.

سخنرانان این مراسم بزرگ که از رهبران دینی و نخبگان تاثیر گذار جوامع مذهبی استانبول بودند، همچنین از نقش برجسته  و مثبت شخصیت ها و رهبران مذهبی به ویژه حضرت آیت الله العظمی سیستانی  و رهبر انقلاب اسلامی در ترویج این ارزش‌ها و تقویت ارتباطات بین ادیان و مذاهب مختلف تجلیل کرده و نقش این رهبران دینی را در استحکام و هدفمندی و اعتدال جامعه شیعیان در نقاط مختلف جهان ستودند و اظهار امیدواری نمودند که این نوع تبادلات و گفت و گوهای دینی در آینده نیز ادامه داشته باشد.

یادآور می شود سفر فرهنگی نماینده تام الاختیار حضرت آیت الله سیستانی به ترکیه از روز دوشنبه دهم اردیبهشت ماه آغاز شد.

دیداربا رهبران اهل تسنن، علویان و مسیحیان ارتدوکس استانبول و دیدار از کتابخانه ی بزرگ  سلیمانیه و اهداء یک جلد از مصحف مشهد رضوی به این کتابخانه، دیدار با موسسه ی کوثر و جامعه المصطفی،  از جمله برنامه های فشرده ی حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی در استانبول بوده است.

شهرستانی که در سفرهای خود همواره بر گفت و گوی مذهبی و معرفی مکتب اهل بیت علیهم السلام به شیوه ی عملی و علمی تاکید داشته است در دیدارهای خود در استانبول نیز تلاش رهبران مذهبی شیعه و سنی و علوی و تعلق خاطر آنان به اهل بیت علیهم السلام  را ستودند و همگان را به درک شرایط امروز جهان فراخوانده و یاد آور شدند که دین و معنویت نیاز واقعی و دائمی بشریت است.

نماینده آیت الله سیستانی اظهار داشتند: ماهیت معتدل، معنوی و امید بخش مکتب  و دو ثقل قرآن کریم و معارف اهل بیت علیهم السلام، تکیه گاهی روشن برای همه ما ماست و راه روشنی پیش روی انسان های حقیقت طلب قرار می دهد. اگر این روزها با دین گریزی در برخی حوامع مواجه هستیم، نتیجه ی کم کاری ها یا بی عملی ها و اشکالات برخی رهبران و موسسات جوامع دینی از یک سو، و خصومت و طرح های بیگانگان از سوی دیگر است. اگر ما رقابت ها را به همدلی و رفاقت تبدیل کنیم و سرمایه هایمان را در جهت صحیح به کار بندیم و دین پیامبر (ٌص) و مکتب اهل بیت علیهم السلام را همانگونه که در قٰرآن و سنت آمده است و به شیوه ی عقلانی و رحمانی و به دور از افراط و تفریط، پیش بگیریم و معرفی کنیم و در این مسیر جدیت و خلاقیت و اخلاص به خرج دهیم، بی تردید جوانان ما جز مکتب اهل بیت علیهم السلام، انتخاب دیگری نخواهند داشت. من در این سفر ظرفیت ها و توانمندی ها و اهتمام و اخلاصی دیدم که آینده را بسیار روشن و امید بخش نشان می دهد.  ان شاء الله جامعه ی شیعیان ترکیه روز به روز نقشی کلیدی تر در این کشور یافته و با مشارکت موثر و سازنده در فرآیندهای فکری و فرهنگی و علمی، منزلتی روزافزون خواهد یافت.

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • (ویدئو) جنجال تبدیل کلیسای تاریخی به مسجد به دستور اردوغان
  • افزایش بی‌اعتمادی مردم ترکیه به حزب حاکم
  • مسکو در بزنگاه تصمیم درباره اردوغان
  • اقدام ترکیه در تعلیق روابط تجاری با رژیم صهیونیستی بر دیگر کشورهای اسلامی تاثیرگذار است؟
  • اردوغان: کارهای ناتمام‌ خود را در سوریه به پایان خواهیم رساند
  • استقبال «اردوغان» از امیر کویت در آنکارا
  • اردوغان: اسرائیل توافق آتش‌بس در غزه را بپذیرد
  • چرا ترکیه روابط تجاری با اسرائیل را تعلیق کرد؟ | هدف اردوغان از اقدام دیرهنگام
  • چرا ترکیه روابط تجاری با رژیم صهیونیستی را تعلیق کرد؟
  • نماینده آیت الله سیستانی در ترکیه؛ تأکید بر وحدت و گفت و گوی دینی و نقش مثبت رهبران مذهبی / آینده شیعیان ترکیه، روشن است