Web Analytics Made Easy - Statcounter

 سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اظهارات اخیر یکی از مقامات ترکیه درباره قزاقستان را محکوم کرد و درخصوص ماهی گرفتن از آب گل‌آلود در قزاقستان هشدار داد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «ماریا زاخاروا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز پنجشنبه به ادعاهای اخیر ترکیه درباره تحولات قزاقستان واکنش نشان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته وبگاه «پاکستان پونیت» زاخاروا در نشست خبری هفتگی گفت: «انتظار داریم مقامات ترکیه از بیان داشتن اظهارات فکر نشده با صدای بلند خودداری کنند».

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در ادامه گفت: «اوضاع ناراحت‌کننده، پیچیده و غیرعادی قزاقستان نیازمند همسویی تلاش‌ها [برای حل مشکلات] است و قطعاً نباید به عنوان فرصتی برای آسیب زدن یا ماهی گرفتن در آب گل‌آلود در نظر گرفته شود».

پاکستان پوینت نوشت، پیش‌تر یک مقام ترکیه مدعی شده بود: «قزاقستان اول خود را از فشار سرکوب شوروی خلاص کرد و حالا برخی نیروها مدعی این تهدید هستند که دوباره آن را زیر یوغ بی‌معنی خود قرار دهند».

ترکیه از یک‌سو عضو اتحاد نظامی غربی ناتو بوده و برای عضویت در اتحادیه اروپا تلاش می‌کند و از سوی دیگر از روسیه سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰ خریداری داری کرده است و به دنبال تقویت روابط مسکو و آنکارا است.

ادعاهای ترکیه درباره قزاقستان پس از آن مطرح می‌شوند که «دولت باغچه لی» رهبر حزب حرکت ناسیونالیست ترکیه آبان امسال در اقدامی جنجالی، نقشه‌ای را تحت عنوان نقشه «جهان ترک» به «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه هدیه داد که در آن تمامی قلمروهای کشورهای دیگر را که ترک زبان هستند یا اقلیت‌های ترک و مسلمان دارند، جزء قلمرو کشور ترکیه محسوب کرده است.

اقدام باغچه‌لی واکنش رسانه‌های زیادی را به همراه داشت به طوریکه یک رسانه یونانی (To BHMA) در واکنش به این خبر نوشت، این نقشه که ایده‌های نئوعثمانی و مداخلات خارجی اردوغان را به تصویر می‌کشد، فهرست بلندبالایی از کشورهای بالکان و آسیای مرکزی و روسیه تا بخش‌هایی از چین با اقلیت‌های مسلمانان اویغور را به عنوان «سرزمین‌های ترکیه» نمایش می‌دهد و این هدیه‌ای بود که باغچه لی به اردوغان داد.

از طرف دیگر، روزنامه «ینی آکیت» ترکیه نیز در این خصوص گزارش کرد که باغچه‌لی در جریان نشست با اردوغان، نقشه «جهان ترک» را به رئیس‌جمهور ترکیه هدیه داد؛ نقشه‌ای که جهان را تکان داد.

در این گزارش نوشته شده بود، این نقشه که از دریای آدریاتیک تا چین امتداد دارد، در عناوین روزنامه‌های روسیه نیز قرار گرفت و رسانه‌های روس با انتشار این تصویر گزارش کردند که «این هدیه حاوی یک پیام است». (جزئیات بیشتر)

روز گذشته (پنجشنبه) و پس از دو هفته ناآرامی در قزاقستان، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه گفت، مأموریت نیروهای حافظ صلح سازمان معاهده امنیت جمعی در قزاقستان خاتمه یافته است.

 پوتین در دیدار با «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه گفت: «روی هم رفته، زمان بازگشت به خانه است. ما وظیفه خود را انجام دادیم».

رئیس جمهور روسیه با تمجید از تلاش‌های وزیر دفاع، رئیس ستاد کل ارتش و دیگر مقاماتی که این مأموریت را رهبری کردند گفت: «قصد دارم در این خصوص ابراز امیدواری کنم که این اقدام استفاده از نیروهای مسلح به صورت تکمیلی مورد مطالعه قرار گیرد».

در روزهای نخستین سال ۲۰۲۲، اعتراضاتی در شهرهای «ژانائوزن» و «آکتائو» در منطقه «مانیگیستاو» واقع در غرب قزاقستان در پی افزایش دو برابری قیمت گاز مایع برپا شد که برخی این اعتراضات را به خشونت کشاندند و با اغتشاش تلاش کردند تا اعتراضات مردم را به حاشیه بکشانند و به مؤسسات دولتی حمله کرده و از سلاح گرم نیز استفاده کردند.

در پی تشدید اعتراضات، رئیس‌جمهور قزاقستان از روسیه و کشورهای عضو پیمان امنیت جمعی تقاضا کرد به منظور کمک به این کشور در مهار اعتراضات خشونت‌آمیز، به قزاقستان نیرو اعزام کنند، اما با این حال برخی کشورهای غربی از جمله ایالات متحده آمریکا فشارها به روسیه را به دلیل اعزام نیرو به قزاقستان برای کمک به آرام کردن اوضاع تشدید کرده‌ و سعی می‌کنند تا روسیه را به تلاش برای مداخله در قزاقستان متهم کنند.

این در حالی است که مقامات مختلف از جمله روسای جمهور روسیه، بلاروس و چین، ضمن محکوم کردن مداخلات خارجی در قزاقستان درخصوص وقوع انقلاب رنگی در این کشور هشدار داده بودند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۲۸۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارشناس آمریکایی:‌ غرب باید با روسیه مذاکره کند

مدیر موسسه مطالعات اتمی در دانشگاه امریکن در واشنگتن دی.سی با اشاره به اوضاع کنونی که جهان را تا آستانه یک درگیری بزرگ کشانده، گفت کشورهای غربی باید دعوت پوتین را برای مذاکره بپذیرند.

به گزارش ایسنا، «پیتر کوزنیک» مدیر موسسه مطالعات اتمی در دانشگاه امریکن در واشنگتن دی.سی گفت درحالیکه ناتو در حال انجام رزمایش‌های بزرگ است، جهان در آستانه یک درگیری بزرگ قرار گرفته است.  

به نقل از خبرگزاری تاس، وی افزود: «امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه نیروهای این کشور را به اوکراین فرستاده است. انگلیس برای حمله به عمق روسیه چراغ سبز نشان می‌دهد. سامانه‌های ATACMS و جنگده‌های اف-۱۶ با برد بلندتر در اوکراین مستقر می‌شوند. روسیه هم برنامه‌هایی را برای برگزاری رزمایش‌های هسته‌ای تاکتیکی در پاسخ اعلام می‌کند. به نظر می‌رسد که جنگ جهانی سوم پیشرو است.»

این کارشناس معتقد است که در این شرایط، غرب به گفت‌وگو با روسیه برای مذاکره جهت حل و فصل بحران اوکراین و تجدید مذاکرات ثبات راهبردی نیاز دارد.

وی افزود: «در چنین شرایطی، ایالات متحده، اوکراین و ناتو باید پیشنهاد پوتین را هم از نظر مذاکره برای حل و فصل بحران اوکراین و هم از نظر تجدید مذاکرات ثبات استراتژیک بپذیرند. تنش‌های بیشتر از سوی هر یک از طرفین فقط سیاره ما را به سمت درگیری جدی سوق می‌دهد.»

این کارشناس ادامه داد: «زمان گفت‌وگو و تلاش برای یافتن زمینه‌های مشترک و زمان تلاش برای درک اینکه جهان از دید دشمنان ما چگونه به نظر می‌رسد، سپری شده است. از زمان جان اف.کندی، رئیس جمهور فقید آمریکا هیچ رئیس جمهور دیگری در آمریکا نتوانسته اوضاع را درک کند و گفت‌وگویی داشته باشد.»

مدیر موسسه مطالعات اتمی در دانشگاه امریکن» در واشنگتن دی.سی در ادامه گفت تامین تسلیحات و تجهیزات نظامی برای اوکراین توسط غرب بعید است که تغییر شگرفی در صحنه نبرد ایجاد کند و تنها راه ممکن برای سازش در این درگیری، گفت‌وگو است.

پیتر کوزنیک خاطرنشان کرد: «جنگ در اوکراین بیش از ۲ سال است که ادامه دارد. دستاوردهای روسیه در میدان نبرد آهسته و تدریجی است و هزینه زیادی برای روس‌ها و اوکراینی‌ها داشته است. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در مراسم سوگند خود بار دیگر پیشنهادش را برای مذاکره تکرار کرد. ایالات متحده، اوکراین و ناتو باید او را از این پیشنهاد بپذیرند و ببینند آیا جایی برای سازش وجود دارد که هر 2 طرف بتوانند با آن کنار بیایند.»

وی ادامه داد: «اگر غرب همانطور که متعهد است به کمک‌های نظامی بیشتر ادامه دهد، وضعیت میدان نبرد به طرز چشمگیری تغییر نخواهد کرد و زمانی که مذاکرات در نهایت آغاز شود، چند صد هزار کشته و زخمی دیگر از هر ۲ طرف خواهد داشت. این تراژیک خواهد بود. توافق در مارس ۲۰۲۲ در دسترس بود، ما باید دوباره برای آن تلاش کنیم.»

اولین مذاکرات روسیه و اوکراین از زمان آغاز حمله، در اوایل مارس ۲۰۲۲ در بلاروس برگزار شد، اما نتایج ملموسی به همراه نداشت. در ۲۹ مارس همان سال، دور دیگری از مذاکرات در استانبول برگزار شد، زمانی که مسکو برای نخستین بار اصول یک توافق احتمالی آینده را که روی کاغذ تدوین شده بود، مطرح کرد، اما در لحظه آخر کی‌یف به طور یکجانبه روند مذاکرات را قطع کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پوتین برای بار پنجم برای رئیس جمهوری روسیه سوگند یاد کرد
  • کرملین: پاشینیان با پوتین دیدار می‌کند
  • بشار اسد به پوتین تبریک گفت
  • تبریک بشار اسد به پوتین
  • سخت شدن کار مهاجران تاجیک در قزاقستان
  • کارشناس آمریکایی:‌ غرب باید با روسیه مذاکره کند
  • استقبال «اردوغان» از امیر کویت در آنکارا
  • «پوتین» به چین و ترکیه سفر می‌کند
  • ترکیه حمله رژیم صهیونیستی به رفح را محکوم کرد
  • پوتین: سرنوشت روسیه را ما خودمان و تنها خودمان تعیین خواهیم کرد