Web Analytics Made Easy - Statcounter

ترکیه در سال های گذشته مناطقی از شمال سوریه را به اشغال درآورد و حالا به بهانه تکراری خطر شبه نظامیان کُرد بازهم در تلاش هست حملاتی را برای تصرف بخش های دیگری از استان های مرزی انجام دهد.

سرویس جهان مشرق؛ از ۱۰ سال قبل که جنگ تمام عیار و همه جانبه ائتلاف غربی - عبری - عربی به سرکردگی آمریکایی ها علیه ملت و دولت سوریه به صورت رسمی آغاز شد دولت ترکیه هم به عنوان بازوی عملیاتی واشنگتن وارد عمل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت ترکیه در ازای خدماتی که در این سال ها به کاخ سفید ارائه داده (انتقال تجهیزات نظامی و اعزام دهها هزار تروریست چند ملیتی به خاک سوریه و...) توانست برخی مناطق شمالی سوریه  (بخش هایی از شمال استان حسکه، رقه، حلب و ادلب) را به اشغال دربیاورد.

ترکیه با کمک گروهک های تروریستی مناطق مهمی را در شمال سوریه از جمله «عفرین، الباب، جرابلس» در شمال غرب و شمال استان حلب، تل ابیض در شمال استان الرقه، راس العین در شمال غرب استان حسکه» را به اشغال در آورده است.

ترکیه این مناطق را در شمال سوریه در بازه های زمانی مختلف و با انواع بهانه ها از جمله خطر حضور نیروهای دموکراتیک سوریه (شبه نظامیان کُرد تحت فرمان آمریکا) در نزدیکی مرزهایش به اشغال درآورد و در ماه های گذشته هم تحرکات خود را برای ماجراجویی های جدید افزایش داده است.

آنکارا مانند گذشته باز هم پروژه تکراری سابق (خطر شبه نظامیان کُرد) را برای حمله جدید به شمال سوریه بهانه کرده و  به شدت در تلاش است حدفاصل شمال غرب استان رقه تا شمال شرق استان حلب (کوبانی - جرابلس) و شمال تا شمال شرق استان حسکه (راس العین تا قامشلی و مالکیه) را  به اشغال دربیاورد.

اگر اردوغان با چراغ سبز آمریکا دور جدیدی از تجاوز نظامی به خاک سوریه را آغاز کند و بتواند این مناطق را به تصرف دربیاورد تمامی نوار مرزی شمال سوریه (شمال شرق حسکه تا شمال استان ادلب) به اشغال ترکیه در می آید.

البته در ماه های گذشته دولت سوریه هم در بیان و هم به صورت عملی به ترکیه هشدار داده اگر دست به ماجراجویی بزند با واکنش دمشق مواجه خواهد شد و وضعیت مطابق با میل و خواست آنکارا پیش نخواهد رفت.

روند تحولات میدانی نشان می دهد دولت سوریه در ماه های گذشته تا حدودی با نیروهای شبه نظامی کُرد به هماهنگی رسیده که اگر دولت ترکیه حملات را آغاز کرد بتواند در سریع ترین زمان ممکن واکنش نشان دهد.

در حال حاضر مناطقی که آنکارا در شمال سوریه چشم طمع دارد در سیطره و تصرف شبه نظامیان کُرد است و به گفته منابع میدانی این هماهنگی صورت گرفته اگر ترکیه حملات را شروع کرد، شبه نظامیان کُرد راه را برای ورود نیروهای ارتش سوریه به این مناطق باز کنند و در این شرایط اردوغان با دمشق مواجه است.

نیروهای موسوم به دموکراتیک سوریه سه سال قبل در آستانه از دست دادن شهر مهم و راهبردی منبج در شمال شرق استان حلب بودند اما با ورود نیروهای ارتش سوریه به حومه این شهر در امان ماندند و برای آنان اثبات شد دمشق برخلاف آمریکایی ها (اشغال عفرین) بر قول خود باقی می ماند.

البته در هفته های اخیر هم ایران به ترکیه هشدار داد که فکر حمله دوباره به مناطق شمالی سوریه را از سر خارج کند و دولت روسیه هم در نشست روند آستانه که در تهران برگزار شد به ترکیه اعلام کرد جنگ راه حل نیست و گفت وگو را انتخاب کند.

با وجود هشدارهای دولت سوریه و نصحیت ها و اتمام حجت ایران و تذکرات روس ها، دولت ترکیه همچنان به تحرکات خود در شمال سوریه ادامه می دهد و در این میان نباید نقش مخرب آمریکایی ها را فراموش کرد که همواره به دنبال پیچیده کردن شرایط هستند.

در روزها و هفته های آینده در نهایت مشخص می شود که آمریکایی ها از کدام یک از نیروهای تحت فرمان (شبه نظامیان کُرد یا ترکیه) حمایت خواهند کرد اما خوب می دانند شرایط مانند گذشته برای آنان فراهم نیست که هر اقدامی را انجام دهند.

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین جنگ غزه قیمت گزارش اختصاصی مشرق سوریه ترکیه شبه نظامیان کرد آمریکا دمشق حلب سوریه تحولات سوریه ارتش سوریه خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت شبه نظامیان ک رد شمال سوریه آمریکایی ها شمال استان دولت سوریه دولت ترکیه شمال شرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۰۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدام ترکیه در تعلیق روابط تجاری با رژیم صهیونیستی بر دیگر کشورهای اسلامی تاثیرگذار است؟

کارشناس مسائل ترکیه اقدام اخیر دولت آنکارا در تعلیق فعالیت‌های تجاری و بازرگانی خود با رژیم صهیونیستی را حرکت مثبتی عنوان کرد و گفت: می‌بایست این حرکت به دیگر کشورهای اسلامی که همچنان با رژیم صهیونیستی دارای ارتباطات اقتصادی و تجاری هستند، گسترش پیدا کند.

به گزارش ایسنا، در هفته گذشته مقامات ترکیه به صورت رسمی از تعلیق روابط تجاری خود با رژیم صهیونیستی خبر دادند و در همین ارتباط وزارت بازرگانی این کشور روز پنجشنبه تایید کرد که تجارت با رژیم صهیونیستی را به طور کامل به حالت تعلیق درآورده‌اند و این تصمیم تا زمانی که از ارسال بی وقفه کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه اطمینان حاصل نشود، لازم الاجرا خواهد بود.

اوایل روز جمعه نیز، عمر بولات، وزیر بازرگانی ترکیه نیز گفت که اقدامات محدودکننده تنها پس از آتش‌بس در غزه لغو خواهد شد.

در همین زمینه رجب طیب اردوغان نیز در سخنانی گفت: آنکارا به پایان دادن به تجارت ۹.۵ میلیارد دلاری خود با اسرائیل متوسل شد، زیرا دولت یهود در حال حاضر از حمایت کل غرب، به ویژه ایالات متحده، برخوردار است تا به اقدامات نظامی خود علیه فلسطینیان در غزه ادامه دهد.

رییس‌جمهور ترکیه در این زمینه ادامه داد: ما می‌خواستیم بدون عجله روند را ارزیابی کنیم و این گام را برداشتیم. کل غرب برای اسرائیل کار می‌کند. آنها برای اسرائیل کار می‌کنند، به ویژه ایالات متحده. همانطور که آنها سرمایه‌های خود را بسیج کردند، مردم فلسطین محکوم به این شدند که در برابر بمب‌های اسرائیلی بمیرند. ما نتوانستیم در مقابل این امر کاری نکنیم، بنابراین گام‌هایی برداشتیم و این در را بستیم.

بر اساس آمار تجارت خارجی ترکیه که توسط اسپوتنیک تحلیل شده است، این کشور در سال ۲۰۲۳ به ارزش ۵.۴ میلیارد دلار کالا به اسرائیل صادر و ۱.۶ میلیارد دلار کالاهای اسرائیلی وارد کرده است.

کارشناسان مسائل بین‌الملل معتقد هستند که فشار افکار عمومی جهان اسلام و مردم ترکیه در اتخاذ این تصمیم از سوی دولت اردوغان موثر بوده است و آنها بعد از هفت ماه از وقوع جنگ بر اثر این فشارها ناچار به اتخاذ این تصمیم شدند.

«رضا عابدی گناباد» در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد اقدام اخیر ترکیه در تعلیق فعالیت‌های تجاری و بازرگانی خود با رژیم صهیونیستی تا زمان ایجاد آتش‌بس در غزه  و تسهیل ارسال کمک‌های انسان دوستانه به این منطقه تصریح کرد: اینکه ترکیه بخشی از تجارت خود را با رژیم صهیونیستی به حالت تعلیق درآورده امر مثبتی است و باید از اقدام ترکیه حمایت شود.

 این کارشناس مسائل ترکیه با بیان اینکه ترکیه در بین کشورهای مسلمان بیشترین ارتباط تجاری و اقتصادی را با رژیم صهیونیستی دارد، اظهار کرد: این اقدام ترکیه باید به دیگر کشورهای اسلامی نیز که با این رژیم دارای چنین ارتباطی هستند گسترش پیدا کند و کل تجارت کشورهای اسلامی با این رژیم متوقف شود.

او  همچنین در مورد اینکه چرا در هفت ماه گذشته علیرغم برخی از فشارهای داخلی و افکار جهان اسلام، ترکیه اقدام به تعلیق روابط تجاری و بازرگانی خود با رژیم صهیونیستی نکرده بود، گفت: باید توجه داشت که در حال حاضر نیز ترکیه بخشی از تجارت خود را با این رژیم به تعلیق درآورده و هنوز حرکت برخی از کشتی‌ها از سمت این کشور به سمت رژیم صهیونیستی ادامه دارد.

این کارشناس مسائل ترکیه با بیان اینکه اردوغان در حال حاضر در داخل ترکیه وضعیت خوبی ندارد، خاطرنشان کرد: او در انتخابات شهرداری‌های ترکیه با شکست مواجه شد و جریان اسلام گرا که منتقد سیاست‌های اردوغان در ارتباط با غزه بودند به حزب عدالت و توسعه رای ندادند و به حزب رفاه نو که توسط پسر نجم الدین اربکان اداره می‌شود رای دادند و این نشان دهنده این است که وضعیت اردوغان وضعیت خوبی نیست و با اینگونه اقدامات به دنبال این است که وضعیت خود را سر و سامان بدهد.

عابدی گناباد با بیان اینکه بخشی از مردم ترکیه که در انتخابات شهرداری‌ها به آقای اردوغان و حزب او رای ندادند بخاطر این بود که سیاست‌های اردوغان در مورد فلسطین را تایید نمی‌کردند، ادامه داد: در حال حاضر به نظر می‌رسد که اردوغان با این تصمیم به دنبال این نیز هست که با کارت فلسطین بازی کرده و محبوبیت برای خود در داخل ترکیه ایجاد کند.

این کارشناس مسائل ترکیه با اعتقاد بر اینکه بعد از عملیات تنبیهی ایران علیه رژیم صهیونیستی محبوبیت ترکیه در جهان اسلام کمرنگ تر شده است، افزود: ترکیه با اینگونه اقدامات سعی می‌کند که به نوعی انتقادات موجود در جهان اسلام در ارتباط با روابط تجاری و بازرگانی این کشور با رژیم صهیونیستی در زمان جنگ را کاهش دهد.

عابدی گناباد تصریح کرد: علی رغم این مسائل باید در مجموع گفت" حرکت ترکیه در این زمینه مثبت بوده و باید مورد حمایت و تشویق قرار بگیرد. "

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • (ویدئو) جنجال تبدیل کلیسای تاریخی به مسجد به دستور اردوغان
  • افزایش بی‌اعتمادی مردم ترکیه به حزب حاکم
  • مسکو در بزنگاه تصمیم درباره اردوغان
  • اقدام ترکیه در تعلیق روابط تجاری با رژیم صهیونیستی بر دیگر کشورهای اسلامی تاثیرگذار است؟
  • اردوغان: کارهای ناتمام‌ خود را در سوریه به پایان خواهیم رساند
  • استقبال «اردوغان» از امیر کویت در آنکارا
  • اردوغان: اسرائیل توافق آتش‌بس در غزه را بپذیرد
  • چرا ترکیه روابط تجاری با اسرائیل را تعلیق کرد؟ | هدف اردوغان از اقدام دیرهنگام
  • چرا ترکیه روابط تجاری با رژیم صهیونیستی را تعلیق کرد؟
  • کشته‌شدن ۴ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق